Tässä hyödyttömiä ja hyödyllisiä käsitöitä (ja käpälätöitä) kolmelta tekijältä. Todellisia taidonnäytteitä on siis tarjolla laugh


Nuoren käsityöt

Nuppu itsetehdyissä vaatteiSSA

Nuppu-tyttö itsetehdyissä vaatteissa ja meikissä.
Villatakki on tehty käytöstä poistetusta neuleesta, mallikin on aika sama. Mekko on tehty paidan kauluksesta. Yläosassa on napit ja pitsinauhat jotka saa solmittua halterneck-tyyliin (lisään siitä kuvan kun sellaisen saan otettua!)
Kaulaliina on itseasiassa nukkepojalta, Aamolta lainattu. Oma ei sopinut tyyliin tällä kertaa, eikä sellainen käy.

Aamon vaatteet

Aamo tyylikkäänä poikana. Vaatteet on tehty eri kankaista. Hihaton on trikoosta, isot hihansuut ja kaulus. Hihattimet/Kynsikkäät trikoosta (harjoitus kohti lapasia ja hanskoja). Housut trikoosta, edessä toimivat taskut. Vyötäröstä tuli turhan iso, kun unohdin tehdä laskokset...

Hihattimet

Lähikuva kynsikkäistä ja huolitelluista peukalonrei'istä.

Muorin käsityöt

Punainen pitsiliina

Liina tehty Novitan virkkauslangasta. Malli on vuodelta 1975 ja kuuluisi tehdä ohuemmasta langasta, mutta muorin silmät eivät tykkää niin ohkaisesta langasta. Mallin nimi on "Voikukka".
Tätä oli kiva tehdä mutta joku etevämpi saa siitä varmaan vielä hienomman näköisen (kun muori ei ollut pitkään aikaan tehnyt tällaista). Ohjeessa oli vähän ihmettelemistä loppusuoralla.

Pannulappuja

Pannulapuilla saa helposti uutta ilmettä keittiöön pienellä sijoituksella (Nuori kommentoi, että täällä vaihtuukin pannulaput tiuhaa tahtia)! Lisäksi pannulaput valmistuvat nopeasti joka sopii Muorin vaihtelua kaipaavaan sielunmaisemaan.
Lankana oli erilaisia puuvillalankoja, koukku no. 3. Kukkanen on tehty Novitan virkkauslangasta (vissiinkin).

Vieraileva askartelija (Riepu)

Riepu kulhossa

Tällä kertaa olette hyvin onnekkaita, sillä saatte vinkin kissa-askarteluun. Eli jos kissanne on kiinnostunut käpälätöistä, tässä on hyvä ohje aloittelijalle. Lisäksi materiaalina on ympäristöystävällinen tuote, joka on helposti saatavilla joka kodissa.

Origamityö : Lumi

Tämä on siis origamityö, joka sopii niillekin jotka eivät ole edes paperilennokkia taitelleet. Origamin aiheena on "Lumi".
Ahkera askartelijakissasi tarvitsee työhönsä vähintään yhden vessapaperirullan. Jos haluat lumisateen, voit antaa hänelle käyttöön vaikka koko paketin.
Tämä työ vaatii vain terävät kynnet (hampaistakin on apua), vessapaperirullan ja nuoruudenintoa - eikun tekemään emännän iloksi!

Tekemisiin!